TARİHÇE

TARİHÇE

Besler Fabrika

 

1992 yılında İstanbul'da 90.000 m2 'lik bir alan üzerinde kuruluş çalışmalarına başlanan Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1994 yılında devreye alınarak, başta Yemeklik Likit Yağlar ve Gıda Sanayi için endüstriyel margarin üretmeye başlamıştır.

 

1995 yılına gelindiğinde Kahvaltılık Margarin üretimini gerçekleştirerek ürün portföyünü tamamlayan BESLER, ürettiği ürünlerinin güvenilirliği; satış ve pazarlama faaliyetlerinin geniş bir tabana yayılması ile üretim kapasitesini hızla artırmaya başlamıştır.

 

1994 yılında 60.000 ton olan kapasite sırasıyla 1996 yılında 120.000 ton, 1998 yılında 180.000 ton ve 2000 yılında 220.000 tona çıkarılmış, bu gelişmelere ek olarak, 2000 yılında bünyesine kattığı Adana tesisleri ile kapasitesini 100.000 ton daha arttırmıştır. 2003 yılında yağ üreticisi olarak Türkiye’deki ilk ve tek Fraksiyon tesisini kurarak İstanbul kapasitesi 250.000 tona çıkarılmıştır. Bugün, İstanbul ve Adana Tesislerinde toplam 388.500 ton/yıl kurulu kapasite ile üretimler sürdürülmektedir.

 

Üretime başladığı yıldan itibaren yağ sanayisinde örnek olan firma, 1999 yılında Entegre Yönetim Sistemi (ISO-9001, ISO-14001 ve OHSAS-18001) kurma kararı alarak çalışmalarına başlamış, sektöründe üç belgeyi ilk alan şirket olarak diğer sanayi kuruluşlarına örnek olmuştur. Bunlara ek olarak, 2012 yılında AIB (American Institute of Baking) ve 2013 yılında da ISO 22000 Gıda Güvenliği Belgelerini alarak Kalite hususlarındaki önderliğini devam ettirmiştir. Son olarak 2014 yılında da ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesini alarak, enerji yönetimi ve sürdürülebilir çalışma alanlarında sektörün öncü kuruluşlarından olmuştur.


336 çalışanı ile BESLER; müşterisine, çalışanına ve çevresine değer vererek, işyeri güvenliğini ön planda tutarak, sürdürebilir gelişme ilkelerine uyarak hizmetlerini ve varlığını devam ettirmektedir.

 

Tarihçe

1992

Kuruluş 90.000 m2 , 60.000 ton/yıl

1994

Sıvı Yağ Üretimi & Ülker Yağları

1995

Paket Margarin & Endüstriyel Yağ Üretimi

1996

Kapasite Artışı 130.000 ton/yıl + Kase Üretimi

1997

Pastacılık Margarinleri ve Yağları

1998

Kapasite Artışı 180.000 ton/yıl

1999

ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 Kalite Yönetim Sistemi Belgeleri Alındı

2000

Kapasite Artışı 220.000 ton/yıl + Adana Tesisleri 100.000 ton/yıl

2001 BRC Gıda Güvenliği Sertifikası alındı

2003

Fraksiyon Tesis Kurulumu ( Türkiye’de İlk ve Tek )

2003

Kapasite 350.000 ton/yıl

2009

Kapasite 375.000 ton/yıl

2010

Kapasite 388.500 ton/yıl

2012

AIB ( American Institute of Baking ) Gıda Güvenliği Sertifikası Alındı

2013

ISO 22000 Gıda Güvenliği Sertifikası Alındı